Amsterdam

    Het voormalig Volkskrantgebouw is getransformeerd naar een hotel met 172 kamers. Met een restaurant en club op de bovenste verdieping, een café en flexwerkplekken op de begane grond, een cocktailbar in de kelder, hottubs op het dak en broedplaats in de achterbouw is het niet alleen een plek voor toeristen maar ook een plek voor Amsterdammers om te werken, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

    Door deze nieuwe functie is het gebouw gered voor de sloop en draagt het bij aan de herwaardering van de Wibautstraat, die momenteel transformeert van een verkeersader met kantoorgebouwen naar een levendige stadsboulevard. In de nieuwe situatie opent het gebouw zich naar de straat door zijn terug liggende transparante gevels en wordt de verbinding gelegd door uitstekende luifels en naar buiten doorlopende terrassen.

    Het Volkskrantgebouw, ontworpen door Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger werd opgeleverd in 1965. Het gebouw kenmerkt zich door zijn horizontale stroken van glas en massieve borstweringen.

    Met de transformatie is de ‘witte zwaan’ , zoals het bij de opening werd genoemd, terug aan de Wibautstraat. Niet alleen als een markant beeld in de stad, maar ook ontsloten en toegankelijk gemaakt voor een lokaal en internationaal publiek.